چگونه اراده قوی داشته باشیم؟

چگونه اراده قوی داشته باشیم؟ اساسا بهتر است به جای تقویت اراده، عوامل محرک را حذف کنیم. به عنوان مثال به جای اینکه با اراده در خوردن کیک مقاوت کنیم اصلا کیک نخریم یا در نزدیکی کیک قرار نگیریم.
مسائل ریشهای گاهی اوقات مانع از اراده ما برای انجام کارهای میشوند. مسائلی مانند عزت نفس پایین، تصویر ذهنی ناسالم و عدم وجود انضباط شخصی.
در ادامه ۳ روش اصلی برای تقویت اراده بیان شدهاند. امیدوارم از این مطالب استفاده کنید.
فهرست
اراده و عزت نفس
عزت نفس چیست؟ عزت نفس در واقع میزانی است که ما خود را دوست داریم و به خودمان احترام میگذاریم.
تا به حال از خود سوال کرده اید که چرا کارهایی که میدانیم برای ما مفید هستند و باید انجام دهیم را مدام به تعویق میاندازیم؟
آیا به دلیل نقص در اراده است؟ البته دلایل مختلفی برای این مساله وجود دارند اما یک دلیل اصلی برای این اهمال کاری این است که ما خودمان را دوست نداریم.
به عبارت دیگر مشکل اصلی ما در عزت نفس پایین است. افراد دارای عزت نفس پایین با خودشان دشمنی دارند و بنابراین کارهایی که به نفعشان است را انجام نخواهند داد.
چطور میتوان عزت نفس را افزایش داد؟
در مقاله «عزت نفس چیست و چطور آن را افزایش دهیم» به طور کامل در مورد این موضوع صحبت کردم. اما یک راه ساده برای افزایش عزت نفس، تکرار جملات تاکیدی مرتبط با آن است. یکی از بهترین جملات تاکیدی که میتوان تکرار کرد این است:
من خودم را دوست دارم
با هر بار تکرار این جمله، عزت نفس و احترام به خود بیشتری را تجربه خواهید کرد و در نتیجه اراده بیشتری برای انجام کارهایی که به نفعتان هستند خواهید داشت.
اراده و تصویر ذهنی
تصویر از خود ذهنی ارتباط زیادی با کیفیت اراده شما دارد. همه ما در ذهنمان تصویری از خود داریم و در ذهنمان نقاط ضعف و قوت خاصی برای خود در نظر گرفتهایم. اگر در تصویر از خود ذهنیمان فرد بیارادهای باشیم کمتر میتوانیم در برابر وسوسهها مقاومت کنیم.
تصویر از خود ذهنی، به تدریج و بر اساس تمام کارهای کوچک و بزرگی که انجام میدهیم شکل میگیرد.
به عنوان مثال؛ وقتی که به دلیل خستگی از مسواک زدن صرف نظر کرده و میخوابید، در واقع در تصویر ذهنیتان به فردی بیارادهتر تبدیل میشوید و اگر با تمام خستگیتان آن کار را انجام دهید، به فرد با ارادهتری تبدیل خواهید شد.
اراده و انضباط شخصی
انضباط شخصی مفهومی است که اراده، بخش کوچکی از آن است. انضباط شخصی یعنی کاری که باید انجام شود، در زمانی که باید انجام شود، انجام بشود. مهم نیست که حالمان خوب است یا نه! مهم نیست که چه شرایطی داریم! فرد دارای انضباط شخصی در هر شرایطی کاری که برای آن برنامه ریزی کرده است را انجام میدهد.