مدل های کسب و کار اینترنتی ؛ آشنایی با ۲ مدل جامع

انواع مدلهای درآمدی کسب و کار اینترتی کدامند و هر کدام چه مزایا و معایبی دارند؟ اگر به شروع یک کسب و کار اینترنتی فکر کرده باشید، حتما با این سوال مواجه شدهاید که؛ چه مدلی برای کسب درآمد قویتر و سادهتر است؟
از بین این همه کسب و کار اینترنتی با مدلهای کسب درآمدی متنوع مانند؛ دریافت پورسانت، حق عضویت، سود فروش مستقیم و … کدامیک را برای شروع انتخاب کنم؟
در این مقاله قصد داریم پاسخ شفافی به این دسته سوالات داده و انواع مدلهای کسب درآمد اینترنتی را به همراه نقاط قوت و ضعفشان بررسی کنیم.
فهرست
مدل کسب و کار اینترنتی اول: فروش محصولات فیزیکی
به طور کلی ۲ مدل برای کسب درآمد اینترنتی وجود دارد. هر کدام از این مدلهای درآمدی، زیر شاخههایی خواهند داشت که به طور کامل توضیح داده خواهد شد.
رایجترین مدل کسب و کار اینترنتی در سالهای گذشته کسب و فروش محصولات فیزیکی به صورت آنلاین بوده است.
سایتهای بسیار زیادی در زمینههای متفاوتی مانند؛ فروش لباس و تجهیزات الکترونیک گرفته تا فروش محصولات خانگی، صنایع دستی و … همگی در اینترنت فعال هستند.
دو راه برای آغاز کسب و کار فروش محصولات فیزیکی بر بستر اینترنت در پیش دارید:
۱- خودتان فروشنده باشید
اگر خودتان وارد کننده یا تولید کننده محصول خاصی هستید، میتوانید از طریق فروشگاه اینترتی، شبکههای اجتماعی خود یا هر پلتفرم دیگری (مانند بازارچههای اینترنتی مشابه بامیلو) محصولات خودتان را به فروش برسانید.
طبیعتا در این مدل شما سود بیشتری از فروش کالاهای خود خواهید برد، اما مسئولیتها و دردسرهای بیشتری نیز خواهید داشت.
هزینه و دردسرهای تولید، واردات، انبارداری و … را باید حتما در نظر داشته باشید.
۲- واسطه یا نماینده فروش باشید
در سالهای اخیر، بیشتر افراد متقاضی داشتن سایتهایی مشابه دیجیکالا بودهاند. جالب اینکه فروشگاههای اینترتی مانند دیجیکالا، عموما واسطه فروش بوده و خودشان وارد یا تولید کننده محصول خاصی نیستند.
از مزایای این مدل کسب و کار اینترنتی این است که در شروع کار نیاز به انبار جنس نخواهید داشت و مسئولیت خاصی غیر از تحویل صحیح کالا ندارید.
وبسایت مامانپز و یا اسنپفود، پلتفرمهایی برای فروش محصولات دیگران هستند. آنها در ازای هر فروش، درصد خود را دریافت میکنند.
مدل کسب و کار اینترنتی دوم: فروش خدمات
کسب و کارهای خدماتی عموما برای آغاز کار مناسبتر هستند. چرا که سود بالاتر و دردسر کمتری را شامل میشوند. شما در این مدل درآمدی نیز میتوانید ۲ مسیر را در پیش بگیرید:
۱- خودتان فروشنده باشید
حتی سایت هایی مانند «چطور» که از طریق پذیرفتن تبلیغات، کسب درآمد میکنند، از نوع خدماتی محسوب میشوند. این مدل درآمدی نیز از مدلهای دیر بازده بوده و نیاز به اختصاص زمان، انرژی و تیم دارد.
۲- واسطه باشید
شاید اگر سرمایه اندکی دارید، ایجاد پلتفرم کار عاقلانهای نباشید.
ابتدا افرادی که وارد پلتفرمها میشوند اعتماد نمیکنند که اطلاعات مورد نیاز را بدهند و افرادی که برای استفاده از اطلاعات وارد میشوند نیز اعتماد نمیکنند که از این اطلاعات استفاده کنند. به همین دلیل اینگونه کسب و کارهای اینترنتی در شروع کار نیاز به برند سازی قوی و هزینهبر دارند.
دیوار، شیپور، فرانش، اسنپ و انجام میدم از جمله معروفترین پلتفرم های ارائه خدمات هستند.
- دیوار و شیپور به ارائه خدمات ثبت آگهی میپردازند.
- فرانش خدمات آموزشی ارائه میکند.
- اسنپ خدمات حمل و نقل ارائه میدهد.
- انجام میدم به ارائه خدمات فریلنسری میپردازد.
جمع بندی
امیدوارم از اطلاعات ارائه شده در این مطلب استفاده کرده باشید. اگر سوالی داشتید لطفا در قسمت نظرات آن را برای ما بنویسید تا به آن پاسخ دهیم.