تاثیر زبان بدن بر اداره کردن و نتیجه جلسات

زبان بدن در جلسات
زبان بدنی که شما در جلسات از خود بروز میدهید، تأثیر بسیار زیادی بر روی اداره و نتیجه جلسه دارد. اگر اینطور به نظر برسید که ترسیده اید یا نامطئن هستید نتیجه نسبت به زمانی که مطمئن و آگاه به نظر میرسید بسیار متفاوت است. زمانی که از زبان بدن و رفتارهای غیرکلامی خودتان آگاهید تأثیر چشمگیری در روند جلسه خواهید داشت.

زبان بدن در جلسات
- جایی که در جلسات می نشینید: یک صندلی در سر میز انتخاب کنید؛ البته اگر رهبر یا مسئول اجرای جلسه هستید این کار را بکنید، در غیر این صورت یک صندلی در کنار سایرین انتخاب کنید. اگر شخصی که فکر میکنید بدقلق است و یا با او اختلاف دارید در این جلسه حضور دارد هیچ گاه مقابلش ننشینید، زیرا این حالت باعث میشود که وضعیت تهاجمی شکل گیرد و ممکن است رفتارهای ستیزه جویانه و رقابتی از خود بروز دهد.
- چطور در جلسات بنشینید: صاف و بدون قوز بنشینید، اگر میتوانید کمی به سمت جلو خم شوید اما نه اینکه خود را روی میز بیندازید. اگر دستانتان را روی میز قرار میدهید آنها را در حالت باز بر روی میز بگذارید و انگشتانتان را جمع کنید. با مداد، خودکار یا کاغذتان بازی نکنید. اما اگر عادت ندارید دستانتان را بر روی میز قرار دهید آنها را در حالی که کمی آرنجتان به سمت بیرون است بر روی دسته صندلی بگذارید. هرگز آرنجتان را به بدنتان نزدیک نکنید چون در این صورت ترسو به نظر میرسید.
- آیا باید در جلسات بنشینید؟ در بعضی از مواقع، هنگام جلسه اصلاً نباید بنشینید. اگر جلسه کوتاه است و قصد دارید که زودتر تصمیمی گرفته شود در حالت ایستاده گفتگو کنید. این باعث می شود تا شما در موقعیت قدرتمندتری قرار بگیرید و شرکت کنندگان را تشویق میکند تا تمرکزشان را بر روی موضوع بگذارند و تصمیم به موقعی، اتخاذ کنند.
نکته جالب توجه: افراد تنبل بیشتر از دیگران با اشیاء ور می روند. در حالیکه از نظر مردم، ور رفتن با اشیاء به هیچ وجه نشانه تنبلی نیست و نشان از عصبیت و ناآرامی شخص انجام دهنده دارد. پس همیشه پیامهای فرستاده شده به درستی استنباط نمیشوند. - کنترل دستان در جلسات: وقتی با دستانتان ایما و اشاره می کنید انگشتانتان را نزدیک به هم قرار دهید و حرکات دستانتان باید در یک فضای محدود و نزدیک خودتان انجام شود. این کار باعث میشود تا دیگران به جای آنکه شما را فردی افراطی و احساسی تلقی کنند انسانی صادق و زیرک به حساب آورند.
- در جلسات با خودتان چیز زیادی حمل نکنید: وقتی در جلسات حاضر میشوید همراه خود انبوهی از کاغذ، کتاب، تقویم یا کیف دستی پر از وسایل حمل نکنید، زیرا این کار باعث میشود تا دیگران فکر کنند شما فردی بی نظم یا مانند زنبور کارگری هستید که مجبورید کارهایی که دیگران به شما سپرده اند را انجام دهید. به جای آن تنها با یک خودکار، دفترچه و یا شاید هم بروشورهایی که باید در جلسه به حضار بدهید حاضر شوید. این عمل باعث میشود که دیگران شما را انسانی منضبط و قادر به تصمیم گیری درست بدانند.
- در جلسات از خط مشی کلی تبعیت کنید: اکثر جلسات مجموعه ای از خط مشی های رفتاری، چه نوشته و چه مفروض، دارند. اگر در مورد این اصول اساسی اطلاعاتی ندارید قبل از شروع جلسه از کسی آن را بپرسید تا ناآگاهانه از آنها سرپیچی نکنید. حتی اگر به خط مشی کلی اعتقاد ندارید طوری در محدوده قوانین و اصول رفتار کنید که دیگران به شما توجه کنند و به اطلاعاتتان احترام بگذارند. اگر شما تعمداً از اصول اساسی سرپیچی کنید دیگران اطلاعات شما را در نظر نمیگیرند و بیشتر به رفتارتان توجه میکنند.